Παροχή Aνθρωπιστικής Bοήθειας της Ελλάδας στον Λίβανο

Όπως και τον Αύγουστο του 2020, όταν η Ελλάδα ήταν η πρώτη που έφθασε στη Βηρυτό, 18 μόλις ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη, έτσι και τώρα η χώρα μας ανταποκρίθηκε άμεσα στη διεθνή έκκληση για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Λίβανο.

Την ευθύνη υλοποίησης της δράσης, ανέλαβε η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν η Πρεσβεία Λιβάνου στην Αθήνα και η Ελληνική Πρεσβεία μας στη Βηρυτό.

Στις ποσότητες που διέθεσε ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος προστέθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης που απέστειλαν τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Υγείας.
Συνολικά συνελέγησαν 417 παλέτες με τρόφιμα, νερά, βρεφικές και παιδικές τροφές, είδη προσωπικής υγιεινής, αναλώσιμα για προστασία από Covid-19, φάρμακα καθώς και ιατρικά και νοσοκομειακά είδη. Επίσης εστάλησαν σημαντικές ποσότητες στρατιωτικού υλικού, ειδών ένδυσης και ανταλλακτικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου.
Στις 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε λιτή τελετή παράδοσης της βοήθειας στη Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος. Κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη, παρευρέθησαν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Σμυρλής, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος και η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας Λιβάνου στην Αθήνα κα Rania Abdallah

Scroll to Top