Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στη Συρία

Η Ελλάδα συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Μία ακόμα αποστολή ανθρωπιστικού υλικού προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Συρίας αποστέλλεται από το λιμάνι του Πειραιά, με το πλοίο Neptune Odyssey με προορισμό τη Βηρυτό. Το υλικό, βάρους 17 τόνων, περιλαμβάνει κουβέρτες, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και αποτελεί τμήμα της αρωγής των Ελλήνων πολιτών που συγκέντρωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Το πλοίο Neptune Odyssey προσφέρεται αφιλοκερδώς για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας από την εταιρεία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, ιδιοκτησίας Μελίνας Τραυλού, ενώ ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. ανέλαβε τη δαπάνη φόρτωσης. Την οδική μεταφορά της βοήθειας προς την Δαμασκό θα διασφαλίσει η Ερυθρά Ημισέληνος.

Η Ελλάδα με αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στις ανάγκες των γειτονικών λαών για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Η αποστολή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών που ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών ως προς τον συντονισμό της οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού προς τις πληγείσες από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023 περιοχές.

Scroll to Top