Εμβληματικές Δράσεις Global Gateway Πιθανού Ελληνικού Ενδιαφέροντος

Η Στρατηγική Global Gateway αποτελεί μια ευρωπαϊκή αναπτυξιακή πρωτοβουλία που αποσκοπεί να συνενώσει τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ με τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά της εργαλεία, σε μια κοινή στρατηγική και ένα συνολικό επενδυτικό πακέτο.

Αποσκοπεί στη μόχλευση επενδύσεων, συνολικού ύψους έως 300 δισ. ευρώ για την περίοδο 2021-2027 κινητοποιώντας τόσο τους αναπτυξιακούς μηχανισμούς της ΕΕ, όσο και τον ιδιωτικό τομέα, για την ανάπτυξη των παγκόσμιων υποδομών.

Οι βασικοί πυλώνες της Στρατηγικής Global Gateway είναι η ψηφιοποίηση, το κλίμα και η ενέργεια, οι μεταφορές, η υγεία, καθώς και η εκπαίδευση και η έρευνα, εστιάζοντας στις γεωγραφικές περιοχές της Αφρικής, των Δυτικών Βαλκανίων και χωρών Γειτονίας της ΕΕ, της Ασίας και Ειρηνικού, καθώς και της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.

Οι εμβληματικές δράσεις (flagship projects) που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στο πλαίσιο του Global Gateway αποσκοπούν στην δημιουργία ενός δυνατού και αναγνωρίσιμου διεθνούς brand για την ΕΕ στις χώρες υλοποίησης των έργων.

Ο κατάλογος εμβληματικών δράσεων (flagship projects) για τα έτη 2023 και 2024 περιλαμβάνει συνολικά 225 έργα.

Ακολουθεί παρουσίαση 28 έργων που θα μπορούσαν δυνητικώς να ενδιαφέρουν ελληνικές επιχειρήσεις.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε έργα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Global Gateway είναι διαθέσιμες εδώ και στο

Scroll to Top