Συνέδριο για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Αθήνα – 15 Φεβρουαρίου 2024

Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά μεταπολεμικά εγχειρήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με κοινή εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Ηνωμένων Εθνών και της ουκρανικής Κυβέρνησης, το κόστος ανοικοδόμησης αναμένεται να ανέλθει σε 411 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό και συνεκτιμώντας τις στέρεες βάσεις των διμερών σχέσεων και την διαχρονικότητα του ελληνικού ενδιαφέροντος για την Ουκρανία, το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, πρόκειται να διοργανώσει, στις 15 Φεβρουαρίου 2024, στην Αθήνα, διεθνές Συνέδριο σχετικά με την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Οι θεματικές θα επικεντρωθούν σε τομείς κατασκευών, μεταφορών/logistics, ενέργειας, τεχνολογιών πληροφορικής, νεοφυών επιχειρήσεων και υγείας.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν, ως εισηγητές, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG NEAR) και της ουκρανικής Κυβέρνησης, καθώς και εμπειρογνώμονες σημαινουσών πολυμερών αναπτυξιακών Τραπεζών (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων/EIB και Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανοικοδόμηση και την Ανάπτυξη/EBRD) και εκπρόσωποι συναφών επιχειρηματικών φορέων Ελλάδας και Ουκρανίας.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν θα πρέπει να εγγραφούν στον παρόντα σύνδεσμο έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2024. Επιπλέον, κατά την είσοδο στον χώρο του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσκομίσουν αστυνομική ταυτότητα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω υψηλού αριθμού επιβεβαιώσεων συμμετοχών, σας ενημερώνουμε ότι από την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου θα γίνονται δεκτά μόνο αιτήματα για διαδικτυακή παρακολούθηση του Συνεδρίου. Για περισσότερες πληρφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Διεύθυνση Πολιτικής Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών ()

Scroll to Top