Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Aπέστειλε 40 Tόνους Aνθρωπιστικής Bοήθειας στους Eκτοπισμένους Ουκρανούς της Μολδαβίας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Aπέστειλε 40 Tόνους Aνθρωπιστικής Bοήθειας στους Eκτοπισμένους Ουκρανούς της Μολδαβίας

Tην Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022,ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (E.Ε.Σ.) απέστειλε την 7η κατά σειρά ανθρωπιστική βοήθεια προς ενίσχυση των πληγέντων της Ουκρανίας, αυτή τη φορά με τελικό προορισμό την Μολδαβία, όπου διαβιοί, επί του παρόντος, ικανός αριθμός εκτοπισμένων πολιτών της Ουκρανίας.

Η εν λόγω βοήθεια αφορά 40 τόνους ανθρωπιστικού υλικού (τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, είδη πρώτης ανάγκης, αντισηπτικά κ.α.) που θα διατεθούν άμεσα,ενισχύοντας το δύσκολο έργο των αρμόδιων υπηρεσιών της Μολδαβίας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο αριθμό προσφύγων που έχει συγκεντρωθεί στη χώρα, λόγω της κρίσης στη γειτονική Ουκρανία.

Στην αναχώρηση της ελληνικής αποστολής παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Προέδρος του Ε.Ε.Σ.,Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ο Βουλευτής Μαγνησίας και Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Μολδαβίας, κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Μολδαβίας-Ελλάδας, Βουλευτής κα Larisa Novac, o Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Μολδαβίας,κ. Sergiu Vremea, ο Διευθυντής της Ζ2 Διεύθυνσης Αναπτυξιακών και Ανθρωπιστικών Δράσεων/Έργων του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς κ. Γεράσιμος Ντάβαρης, καθώς και άλλα μέλη της Πρεσβείας Μολδαβίας και προσωπικό του Ε.Ε.Σ.

Ο Δρ.Αυγερινός τόνισε ότι ο Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός κάθε προσπάθειας ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου, που έχει προκαλέσει ο καταστροφικός πόλεμος στην Ουκρανία.

Από πλευράς του, ο Πρέσβυς κ. Ντάβαρης, υπογράμμισε την ακούραστη αφοσίωση με την οποία ο Ε.Ε.Σ. προσεγγίζει τις παγκόσμιες προκλήσεις, αλλά και το σθένος με το οποίο εργάζεται, προκειμένου να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πλέον ευάλωτων συνανθρώπων μας σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ανέφερε,επίσης, ότι σε μια εποχή πρωτοφανών προκλήσεων, κάποιες χώρες, όπως η Μολδαβία, καλούνται να αναλάβουν δυσανάλογο βάρος στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων. Υπογράμμισε δε ότι η Ελλάδα, πέραν της βοήθειας που έχει αποστείλει από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί να αποστέλλει στην Ουκρανία, είναι και θα παραμείνει, εμπράκτως, στο πλευρό της Μολδαβίας, για όσο χρονικό διάστημα οι ανάγκες το απαιτούν, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες όπως αυτή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,με τον οποίο το Υπουργείο Εξωτερικών έχει αγαστή συνεργασία.

Scroll to Top