Μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Λονδίνο (22 Ιουλίου 2022)

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου, στο Λονδίνο προκειμένου να παρασημοφορήσει τον διακεκριμένο Καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής του King’s College Λονδίνου και του University College Λονδίνου, Κύπρο Νικολαΐδη.

Ο Κύπρος Νικολαΐδης, θεωρείται ο «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας και είναι ο ιδρυτής του μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος Εμβρυικής Ιατρικής (Fetal Medical Foundation).

Η υγεία των γυναικών και των παιδιών αποτελεί μια εκ των προτεραιοτήτων της Ελλάδας η οποία συμπεριλαμβάνεται στο Τετραετές Εθνικό Πρόγραμμα Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (2022-2025).

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το Ίδρυμα Εμβρυικής Ιατρικής θα εφαρμόσουν από κοινού Πρόγραμμα Εμβρυικής Ιατρικής το οποίο θα προσφερθεί σε επιλεγμένες χώρες, για το διάστημα 2022-2025.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έχει αποστείλει σχετικές επιστολές σε ομολόγους του των Δυτικών Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και Υποσαχάριας Αφρικής που έχουν προεπιλεγεί.

Το εν λόγω πρόγραμμα μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την Ίδρυση Μονάδας Εμβρυικής Ιατρικής, η οποία θα ενταχθεί εντός δημοσίου μαιευτηρίου με δωρεάν πρόσβαση για τις όλες τις γυναίκες, καθώς και τη δημιουργία, για ιατρικό προσωπικό από την κάθε επιλεγμένη χώρα, μεταπτυχιακού προγράμματος εμβρυικής ιατρικής το οποίο θα συνοδεύεται από διετή πρακτική άσκηση στο Ίδρυμα Εμβρυικής Ιατρικής στο King’s College Λονδίνου.

Η παρασημοφόρηση αποτελεί αναγνώριση τόσο των επιστημονικών επιτευγμάτων του Κύπρου Νικολαΐδη όσο και των φιλανθρωπικών του δράσεων και της προσφοράς του στους έχοντες ανάγκη.

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με την Πρέσβη της Ναμίμπια, η οποία είναι διαπιστευμένη στην Ελλάδα.

Scroll to Top