Δωρεά Επιπλέον 330.000 Δόσεων Εμβολίων στη Ρουάντα και Συνεισφορά 80.000 Ευρώ στο “Rwanda Governance Board”

Στις 5 Νοεμβρίου 2021, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Δένδια στη Ρουάντα, η Ελλάδα, ως έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης προς το λαό της χώρας, πραγματοποίησε δωρεά επιπλέον 330.000 εμβολίων, σε συνέχεια της δωρεάς 200.000 εμβολίων τον Σεπτέμβριο.

Η δωρεά έγινε στο πλαίσιο της δέσμευσης της χώρας μας να συμβάλλει ενεργά στην καταπολέμηση της πανδημίας στην Αφρική και να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του «εμβολιαστικού χάσματος» (“vaccination gap”) που υπάρχει μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής.

Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη Ρουάντα, γεγονός που σηματοδοτεί τη βούληση της Ελλάδας να ανοίξει δρόμους συνεργασίας με την υπο-σαχάρια Αφρική, μια περιοχή, η οποία είχε παραμείνει για αρκετά χρόνια εκτός του πλαισίου των προτεραιοτήτων της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε, επίσης, δωρεά ύψους 80.000 Ευρώ στο “Rwanda Governance Board” για την χρηματοδότηση προγραμμάτων που αφορούν την ελευθερία του Τύπου και την προστασία των δημοσιογράφων.

Στην ελληνική αποστολή, συμμετείχε, επίσης, ο Γενικός Διευθυντής «Αναπτυξιακής και Ανθρωπιστικής Αρωγής» του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Scroll to Top