7η Σύνοδος Πολιτικού Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου (High Level Political Forum) του ΟΗΕ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (HLPF 2019)

Η 7η Σύνοδος Πολιτικού Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου (HLPF) για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2019, θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Υόρκη σε ημερομηνίες που δεν έχουν ακόμη καθορισθεί οριστικά (προσωρινό πρόγραμμα: 8-19 Ιουλίου). Πέραν της ετήσιας συνόδου του Ιουλίου, υπό την αιγίδα του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC), το Φόρουμ θα συγκληθεί επίσης, για δύο ημέρες και τον Σεπτέμβριο, υπό την αιγίδα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Από τις δύο συνόδους θα προκύψει ένα κοινό κείμενο αποτελεσμάτων. 

Κεντρικό θέμα της Συνόδου θα είναι η «Ενίσχυση της ικανότητας δράσης των πολιτών και η διασφάλιση γενικής συμμετοχής και ισότητας». Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί ενδελεχής εξέταση των εξής Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ): 

4. ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
8. ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞH
10. ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ           
13. ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
16. ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ 
17. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ  

Επιπλέον 42 χώρες θα πραγματοποιήσουν Εθελοντικές Εθνικές Αξιολογήσεις (Voluntary National Reviews/VNRs). Για τις χώρες: Αγία Λουκία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ανατολικό Τιμόρ, Αλγερία, Βανουάτου, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Γκάνα, Ερυθραία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καμερούν, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Ισλανδία, Ισραήλ, Καζακστάν, Κονγκό, Κροατία, Λεσότο, Μαυρίκιος, Μαυριτανία, Μογγολία, Μπουρκίνα Φάσο, Ναουρού, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Αφρική, Ομάν, Πακιστάν, Παλάου, Σερβία, Τανζανία, Τσαντ, Τόνγκα, Τουρκμενιστάν, Τυνησία και Φίτζι, θα είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιήσουν Εθνική Αξιολόγησης, ενώ θα είναι η δεύτερη φορά για τις χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία, Γουατεμάλα, Ινδονησία, Σιέρα Λεόνε, Φιλιππίνες και Χιλή.  

Παράλληλα, θα συνταχθεί και η Έκθεση Παγκόσμιας Βιώσιμης Ανάπτυξης (Global Sustainable Development Report/GSDR), η οποία εκδίδεται κάθε 4 έτη.

Περισσότερες πληροφορίες: http://sdg.iisd.org/events/high-level-political-forum-on-sustainable-development-hlpf-2019/

Scroll to Top