Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018
Αρχική arrow Επικαιρότητα arrow Εκδηλώσεις arrow Προπαρασκευαστική Σύσκεψη ενόψει 4ης Επιθεώρησης (Peer Review) της Eλλάδας από DAC/OOΣΑ

Προπαρασκευαστική Σύσκεψη ενόψει 4ης Επιθεώρησης (Peer Review) της Eλλάδας από DAC/OOΣΑ

Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018

Η πρώτη προπαρασκευαστική διυπουργική σύσκεψη ενόψει της 4ης Επιθεώρησης/Peer Review της χώρας μας από την Επιτροπή Αναπτυξιακής Συνεργασίας (DAC)/ΟΟΣΑ πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2018, παρουσία του ΓΓ ΔΟΣ & ΑΣ, κ. Ιωάννη Μπράχου, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 40 εκπρόσωποι Υπουργείων και φορέων.

Η σύσκεψη οργανώθηκε από την ΥΔΑΣ-3 Διεύθυνση Γεωγραφικής Πολιτικής και Στρατηγικού Σχεδιασμού, η οποία έχει τον συντονισμό της Επιθεώρησης.

Η τελευταία αντίστοιχη Επιθεώρηση της Ελλάδας από την DAC, στην οποία υπήρξε εποικοδομητική συμμετοχή του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης, πραγματοποιήθηκε  το 2011.

Παρά την δημοσιονομική κρίση, η χώρα μας εξακολουθεί να καταβάλλει, κάθε έτος, σημαντικά κονδύλια  Κρατικής Αναπτυξιακής Βοήθειας (Official Development Assistance/ODA). Το 2016 διέθεσε ως ODA 369 εκατ. δολ. ΗΠΑ, δηλαδή ποσόν που αντιστοιχεί σε 0,19% περίπου του ελληνικού Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματός (ΑΕΕ).

Η 4η Επιθεώρηση, θα καλύψει το χρονικό διάστημα μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Τα πρακτικά της σύσκεψης είναι διαθέσιμα (τηλ. 210 368 2232) για τους συμμετέχοντες.

Δείτε το προωθητικό video της ΥΔΑΣ

Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

Attica Authentic Marathon

RSS 2.0